Van guppie tot Belgisch horeca-avonturier:
mijn onvergetelijke pad!

Mijn verhaal..

Om te beginnen ben ik iemand die niet graag over zichzelf praat, laat staan stoefen zoals we dat in België zo mooi zeggen!

Echter ga ik dit – het praten dan, stoefen mogen andere mensen doen – nu wel een keer doen, voor degene die niet alles van mijn Linkedin wil aflezen, maar iets gedetailleerder wil lezen wat ik nu te bieden heb.

Mijn weg van 'ome Martje' naar het Pulitzer Hotel!

Al van kinds af aan ben ik verliefd op de horeca.
Mijn allereerste biertje werd getapt toen ik nog een jong guppie van pak-hem-beet acht jaar was, in het – nog altijd bestaande café – van mijn oom & tante; Mart Brok, te Waalwijk (NL). Ik weet het nog zeer goed; het biertje – eerder een glas melk, maar het werd mij vergeven – werd getapt, staande op de toog en in de armen van Ome Martje, voor Mario. Een vaste gast die nog altijd over de vloer komt!

Vier jaar later begon ik aan mijn eerste job; werken bij een groentewinkel – Edgar van den Bos – om productkennis op te doen. Hier had ik het geluk om in een warme familie terecht te komen en uiteindelijk heb ik hier zeven jaar lang een gigantisch grote kennis van verschillende fruit-en-groentesoorten opgedaan.

De groentewinkel werd ingeruild voor één van de mooiste hotels die de wereld kent: het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Hier gingen ze een nieuw restaurant openen: Jansz.

Zij hadden een slogan die mij aansprak; ‘We are looking for people so special, we are not even sure they still exist.’ Ik móést daar heen! Geweldige tijd, hartje Amsterdam, met een van de beste teams waarin ik heb gewerkt.

Na een zeer succesvolle opening en er gewerkt te hebben als shift-leader werd het op twintigjarige leeftijd tijd voor mijn Belgische avontuur.

De groentewinkel waar mijn carrière is begonnen.

Ik kwam in aanraking met de mooiste wijnen.

Evolueren in de horeca: van assistent maître tot trotse maître-sommelier!

Het was in januari 2017 dat ik mocht beginnen met werken bij restaurant The Jane Antwerp (**). Onder de vleugels van Gianluca Di Taranto – die zijn naam ondertussen al heeft gemaakt – werd mijn functieomschrijving al snel bevorderd tot assistent maître.

Na bijna vijf jaar besloot ik dat het tijd was om mijzelf te blijven ontwikkelen op andere vlakken, om mijn latere eigen project echt te laten slagen.
Restaurant Fragma werd mijn nieuwe bestemming, in Leuven, waar ik de trotse maître-sommelier was. Zij hadden een van de mooiste wijnkaarten (klassieke wereld) die ik ooit heb gezien en ook een van de mooiste locaties.

Momenteel wordt het pand uitgebaat door EssenCiel, u weet wel, van de jonge chef van het jaar voor Gault & Millau, Niels Brants.

Mijn uitdaging die daarop volgde was bij restaurant Ember, te Mechelen, als maître-sommelier. Een nieuwe zaak die vanaf nul moest beginnen, kwam binnen met een 13,5/20 in Gault & Millau, met een schitterend commentaar. Hier heb ik de gehele drankenkaart samengesteld, maakten we de meest gastronomische niet-alcoholische dranken met behulp van onze magnifieke kruidentuin en hadden we een samenwerking met brouwerij 3 Fonteinen! 

Horeca, wijnverkoop en alles daartussenin.

Sinds juli 2023 ben ik de trotse oprichter van mijn eigen bedrijf, zoals u ondertussen wel door heeft.

Ik werk nu drie dagen per week in ‘t Zilte (***) en ben daarnaast nog vertegenwoordiger voor de provincie Antwerpen, voor drankenhandel ShopBE en het bijbehorende Het SoeteHuys. 

Hier zijn we hard bezig om een mooi gamma aan wijndomeinen te importeren, met als filosofie ‘geen grote namen, maar wel grote wijnen’.

Uiteraard zijn deze twee mooie jobs niet mijn enige hoofdzaak, want u kunt mij voor meerdere diensten inhuren.

Geen grote namen, maar grote wijnen!

Wat anderen van mij zeggen: